Nie możesz złożyć nowego zamówienia w swoim kraju. United States

Migdały w miodzie (płatki) Zobacz większe

Migdały w miodzie (płatki)

Przepyszny i zdrowy :)

Płatki migdałowe w miodzie.

Więcej szczegółów


miód migdał płatki

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji o Migdały w miodzie (płatki)

Migdały pocięte na płatki. Migdały zawierają znaczną ilość witamin B1 i PP oraz potas, które to składniki usprawniają funkcje mózgu - zapewniając lepszą pamięć i koncentrację. Migdały posiadają właściwości antynowotworowe, są bogatym źródłem witaminy E i magnezu. Poleca się je w diecie wegetariańskiej. Wpływają dobroczynnie na schorzenia układu moczowego (kamienie nerkowe, zwężenie cewki moczowej), dróg żółciowych oraz przy zaparciach. Olej w nich zawarty zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Zawartość witaminy E, będącej przeciwutleniaczem, czyni z nich element zapobiegający po­wstawaniu wolnych rodników i dlatego chronią przed miażdżycą, zawałem serca, nowotworami, udarem mózgu i przedwczesnym starzeniem się. Stosuje się je przy chorobach skóry i słabych włosach. Dlatego produkt ten powinien na stale wpisać się do jadłospisu wszystkich naprawdę poważnie dbających o swoje zdrowie. Migdały zawierają również dużo białka - około 20g/100g produktu, dlatego zalecane są w diecie wegetariańskiej. Ze względu na te właściwości poleca się spożywanie migdałów w umiarkowanych ilościach w diecie stosowanej w profilaktyce zawału serca. Migdałowiec na Bliskim Wschodzie kwitnie jako jedno z pierwszych drzew, będąc zapowiedzią nadchodzącej wiosny. Ależ tego dużo- trzeba schrupać kilka migdałków, żeby wszystko zapamiętać...

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: