Miód kremowany z bananem i pistacją, masa netto 400g. Zobacz większe

Miód kremowany z bananem i pistacją, masa netto 400g.

Przepyszny i zdrowy :)

Miód kremowany z bananem i pistacją. Masa netto 400g.

Więcej szczegółów

20,00 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji o Miód kremowany z bananem i pistacją, masa netto 400g.

Miód kremowany z bananem i pistacją. Masa netto 400g.(50zł/kg)

Delikatny smak bananów z dodatkiem orzechów pistacjowych to unikalna kompozycja subtelnych smaków. Najpierw czujemy bananową słodycz, która przechodzi w finisz pistacjowych orzechów. Wszystko spięte słodyczą miodu, która niczym klamra łączy te dwa delikatesy. Można zamknąć oczy i wyobraźnia przywoła upalną Azję, gdzie słońce żółci bananowe kiście pośród tropikalnej zieleni, by chwilę później przeskoczyć do ciepłych Włoch, gdzie weseli ludzie zbierają pistacjowe orzechy ciągle rozmawiając o swoich drobnych, ale ważnych sprawach. Całość zblednie pozostawiając słodycz polskiego miodu i już za chwilę będziemy chcieli ponownie poczuć w swoich ustach tą rozkoszną kompozycję...

Ten miodek doskonale pasuje do naleśników, lodów, mleka, jogurtu naturalnego. Jego przyjacielem jest białe pieczywo, gofry, ciastka kruche i andruty. Stanowi doskonałe uzupełnienie mlecznych koktajli, wzmacnia smaki owocowych. Świetny do twarożków, ale można go użyć również do żółtego, łagodnego sera.

Słodycz miodu rozpoczyna degustacje, by natychmiast ustąpić miejsca bananowi. Banan dominuje całość, jednak kiedy dochodzi do maksimum pojawia się pistacjowa nuta. Kiedy intensywność smaku zaczyna słabnąć pistacja staje się intensywniejsza. Jej szczyt przypada tuż po bananie i gdy banan już słabnie, pistacja jeszcze wzrasta. Następnie smak gaśnie, pistacja zdecydowanie dominuje w końcówce degustacji. Na chwilkę mignie jeszcze banan, ale to pistacja zamyka degustację. O ile wzrost doznania jest bardzo szybki, o tyle spadek następuje wolno, doznania gasną wolniutko i posmak długo utrzymuje się na podniebieniu.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: